Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi" Temasıyla 5/6 Aralık Tarihinde İlki Düzenlenen "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu", İstanbul Kongr

Foruma Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı sayın Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek kazanımı ve Organizasyon Daire Başkanı sayın Dr. Neşe Gülmez, Tüm Üniversitelerin Rektör Yardımcıları, Daire Başkanları, ulusal ve uluslararası yöneticileri ve Kariyer Merkezi Yöneticileri katıldı. Ayrıca üniversitemizin Personel Daire Başkanı Osman Köse, Üniversitemizin Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Vehip Birlik katıldı.

\n\n

Forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, insan kaynakları alanında elde ettikleri deneyimleri özel sektörle olduğu gibi diğer ülkelerle de paylaştıklarını belirterek, geçen ay Semerkant'ta Türk Devletleri Teşkilatı ile e-insan konusunda iş birliği anlaşmasını imzaladıklarını bildirdi. Ayrıca modern insan kaynakları uygulamalarını içeren bütüncül sistemlerini sadece Türk devletleri ile değil, talep eden tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Gerek büyük veriyi analiz ederken gerekse araç ve yöntemleri geliştirirken ilgili kurumlarla tam bir iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirten Doç. Dr. Salim Atay, "Bu ilkeler ve iş birliğinin oluşturduğu yüksek katma değerli projeler sonucunda ülkemizin uzun yıllardır beklediği köklü insan kaynakları reformunu başlattık." dedi. Ülkenin genç bir nüfusu, aynı zamanda yetenek kapasitesi bulunduğunu aktaran Doç. Dr. Salim Atay, dünyadaki her sektörde, her ülkede bir Türk girişimcinin kendisine yer bulduğunu, rekabete dâhil olduğunu ancak genç yeteneklere sahip olunmasına rağmen insan kaynakları alanında yeterince profesyonel bulunmadığını kaydetti.

\n\n

\n\n

\n\n

 

\n\n

 

\n\n

\n\n

\n\n

 

\n\n

\n\n

 

11.12.2022 |  Kariyer Geliştirme Ofisi