Üniversitemiz Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarına Katıldı

universitemiz-guneydogu-bolgesel-kariyer-fuarina-katildi

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Kültür ve Kongre Merkezi Müdürlüğünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı (GÜBKAF'20) gerçekleştirildi.Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuara Üniversitemiz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Şırnak, Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Fırat, Mardin Artuklu, Siirt Üniversiteleri katıldı.  Bu üniversitelerin işbirliği ile düzenlenen fuarlarda yüzlerce firma ve kurum stantları, bilgilendirme sunumları, eğitimler, atölye çalışmaları, mülakat ve simülasyonlar gibi etkinlikler yer alıyor, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları ve firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler yer alıyor.

Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı’nın açılış programına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Dr. Bedrettin ÖZMEN, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri GÜZELOĞLU, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete YAĞLI, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan,  Bölge Üniversitesi Rektörleri, Mülki ve İdari Amirler, STK temsilcileri, dekanlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL yaptı. GÜL, “tüm paydaşlarımızla uyum ve koordinasyon içinde bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik sayesinde, öğrenci ve mezunlarımızın kariyer planlamaları açısından çok önemli fırsatlar sunulacak” diyerek, fuar sayesinde öğrenci ve mezunlara iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşların, genç yetenekleri keşfetme imkânı bulacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Dr. Bedrettin ÖZMEN de öğrencilerin iş fırsatlarını geliştirici projelere gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti. ÖZMEN, hedeflerinin tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması olduğunu söyledi.

Bölgesel ve ulusal firma, kamu kurum ve kuruluşların katılım sağladığı fuara, Üniversitemizin Kariyer Geliştirme Ofisi bir stant açtı. Katılımın çok yoğun olduğu fuarda Üniversitemize ilgi büyüktü. Fuara Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Tarkan AYAZ, Öğr. Gör. Fatih Selim ERDAMAR, Öğr. Gör. Vehip BİRLİK, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Hasan BUDAK, Ali BULUT ve farklı bölümlerden birçok öğrencimiz katıldı. Ayrıca, fuarın sonunda Üniversitemiz öğrencileri için Üniversitemiz tarafından düzenlenmiş olan akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz fuarın önemine dikkat çekerek, kariyer yolculuğuna başlayacak öğrenciler için bu tip uygulamalara katılımların iş bulma ve çalışma hayatına uyum sağlamada önemli olduğuna dikkat çekti.


 

5.03.2020 |  Kariyer Geliştirme Ofisi